RADIO KOMMUNIKATION

Radio kommunikation

Med mange års bred erfaring på området tør Torp Telekom godt kalde sig for specialist i analog og digital Land mobil radiokommunikation (LMR) 2-vejs radiokommunikation.

Hvad er 2-vejs radio kommunikation?  

2-Vejs Radiokommunikation beskriver simpelthen en radio teknologi som kan bruges til at kommunikere i begge retninger. Modsat radiofoni som kun er envejs, eksempelvis FM og DAB radio hvor der udsendes bl.a. musik.

Moderne professionel radio kommunikation, PMR (Professional Mobil Radio) eller LMR (Land Mobile Radio) beskriver et privat drevet radio system eller netværk der kan betjenes via håndterminaler, eller fast installerede terminaler i køretøjer eller endda fra en computer. Kommunikationen sker med radiobølger enten direkte mellem terminaler eller via en radio basestation (med en højt placeret antenne) eller radio repeater. Der benyttes radiofrekvenser i VHF eller UHF båndet efter behov.

Torp Telekom anbefaler alle virksomheder, organisationer og tjenester som har omgang med tunge maskiner eller kritisk tidsfaktor som en del af deres produktion, at undersøge om professionel 2-vejs radiokommunikation skal være en del af deres indsats for at sikre person og driftssikkerhed.

Fordele ved land mobil radiokommunikation:

Ved at etablere sin egen radiokommunikation infrastruktur, med egne frekvenser, er man frigjort fra teleselskaberne som jo ikke kan garantere hverken forbindelse eller dækning. 

Etableringen af eget system kan designes således at der er dækning der hvor der er behov.

Et moderne digitalt 2 vejs radio kommunikations system kan yderligere give adgang til en vifte af fordele efter behov:

  • Flådestyring via GPS
  • Krypteret forbindelse
  • Sammenkobling af geografisk adskilte systemer via internettet
  • Voice recording
  • Overvågning af alarmer samt fjernbetjening af motorer, lys porte etc.
  • Man down overvågning

Med kun ét enkelt tryk etableres der omgående kontakt til én eller flere brugere. Der er altid forbindelse og ingen ventetid på at blive tilkoblet systemet (optagemelding). Mand down funktionen giver mulighed for at modtage automatiske advarsler om nødsituationer via GPS, hvis en person har brug for hjælp. Det øger alt sammen sikkerheden og effektiviteten. Ikke mindst blandt de mange faggrupper, hvor det er nødvendigt med hurtig kommunikationen og i situationer, hvor der kan være menneskeliv på spil.

Virksomheder med mindre risici i forhold til person og driftssikkerhed kan også drage fordel af den bekvemmelige og hurtige etablering af radiokommunikation mellem enkelte og grupper som 2-vejs radiokommunikation giver mulighed for. Det være sig, hoteller, lagerfaciliteter, sikkerhedspersonale på diskoteker og events, etc.

En radio terminal koster typisk mindre end en mobiltelefon og den holder længere. Et 2-vejs radio kommunikations system kan skaleres så man ikke behøver at investere i mere end der er behov for, lige fra et par håndterminaler til et multisite system.

Erfaring og eksempler på løsninger:

Torp Telekom leverer professionel 2-vejs radiokommunikation til alle typer af virksomheder. Kim Torp Hansen har desuden udvidet kompetencer indenfor danske beredskab, Olie og Gas branchen, samt offshore vindmølleparker. Disse virksomheder har ofte et komplekst behov til deres radiokommunikation, så denne erfaring vil komme alle der vælger at samarbejde med Torp Telekom til gode.

Senest leverede Torp Telekom 6 mobil radio til installation i landbrugsmaskiner til et større landbrug i Sønderjylland.