KOMPETENCER

Radio Kommunikation – Trådløse dataforbindelser – Trådløs telemetri

Torp Telekom tilbyder skræddersyede trådløs kommunikations løsninger til alle typer af virksomheder 

Torp Telekom mener at de bedste løsninger skabes i tæt samarbejde med kunden og brugeren, grundigt design og gode materialer. Tilsammen skabes den tillid som sikrer at Torp Telekom er din foretrukne samarbejdspartner.

Torp Telekom har mange års ekspertise indenfor trådløs kommunikation. Da Torp Telekom er en uvildig samarbejdspartner, har vi ikke nogen salgskvoter eller foretrukken leverandør af udstyr, men kan tilpasse os kundens behov eller kundens foretrukne leverandør.
Uagtet om din virksomhed har behov for 2 vejs radiokommunikation, WiFi dækning, trådløse datalinks eller projektering og rådgivning. Så er det Torp Telekoms mål at din virksomhed får den rigtige løsning til den rigtige pris i den bedste kvalitet.

Torp Telekom hjælper med:

 • Projektering enten af egne turnkey leverancer eller som konsulent ydelser
 • Levering af enkelte radioer eller WIFI komponenter
 • Installation af radio anlæg eller WIFI systemer, komponenter
 • Service og fejlfinding på radio anlæg eller WIFI systemer
 • Varetagelse af drift på radio og WIFI systemer
 • Udlejning af radio og netværks udstyr til arrangementer (festivaler, sports begivenheder etc.)

Radio kommunikation

Med mange års bred erfaring på området tør Torp Telekom godt kalde sig for specialist i analog og digital Land mobil radiokommunikation (LMR) 2-vejs radiokommunikation.

Hvad er 2-vejs radio kommunikation?

2-Vejs Radiokommunikation beskriver simpelthen en radio teknologi som kan bruges til at kommunikere i begge retninger. Modsat radiofoni som kun er envejs, eksempelvis FM og DAB radio hvor der udsendes bl.a. musik.
Moderne professionel radio kommunikation, PMR (Professional Mobil Radio) eller LMR(Land Mobile Radio) beskriver et privat drevet radio system eller netværk der kan betjenes via håndterminaler, eller fast installerede terminaler i køretøjer eller endda fra en computer. Kommunikationen sker med radiobølger enten direkte mellem terminaler eller via en radio basestation (med en højt placeret antenne) eller radio repeater. Der benyttes radiofrekvenser i VHF eller UHF båndet efter behov.

Torp Telekom anbefaler alle virksomheder, organisationer og tjenester som har omgang med tunge maskiner eller kritisk tidsfaktor som en del af deres produktion, at undersøge om professionel 2-vejs radiokommunikation skal være en del af deres indsats for at sikre person og driftssikkerhed.

Fordele ved land mobil radiokommunikation:

Ved at etablere sin egen radiokommunikation infrastruktur, med egne frekvenser, er man frigjort fra teleselskaberne som jo ikke kan garantere hverken forbindelse eller dækning

Etableringen af eget system kan designes således at der er dækning der hvor der er behov.

Et moderne digitalt 2 vejs radio kommunikations system kan yderligere give adgang til en vifte af fordele efter behov:

 • Flådestyring via GPS
 • Krypteret forbindelse
 • Sammenkobling af geografisk adskilte systemer via internettet
 • Voice recording
 • Overvågning af alarmer samt fjernbetjening af motorer, lys porte etc.
 • Man down overvågning

 Med kun ét enkelt tryk etableres der omgående kontakt til én eller flere brugere. Der er altid forbindelse og ingen ventetid på at blive tilkoblet systemet (optagemelding). Mand down funktionen giver mulighed for at modtage automatiske advarsler om nødsituationer via GPS, hvis en person har brug for hjælp. Det øger alt sammen sikkerheden og effektiviteten. Ikke mindst blandt de mange faggrupper, hvor det er nødvendigt med hurtig kommunikationen og i situationer, hvor der kan være menneskeliv på spil.

Virksomheder med mindre risici i forhold til person og driftssikkerhed kan også drage fordel af den bekvemmelige og hurtige etablering af radiokommunikation mellem enkelte og grupper som 2-vejs radiokommunikation giver mulighed for. Det være sig, hoteller, lagerfaciliteter, sikkerhedspersonale på diskoteker og events, etc.

En radio terminal koster typisk mindre end en mobiltelefon og den holder længere. Et 2-vejs radio kommunikations system kan skaleres så man ikke behøver at investere i mere end der er behov for, lige fra et par håndterminaler til et multisite system.

Erfaring og eksempler på løsninger:

Torp Telekom leverer professionel 2-vejs radiokommunikation til alle typer af virksomheder. Kim Torp Hansen har desuden udvidet kompetencer indenfor danske beredskab, Olie og Gas branchen, samt offshore vindmølleparker. Disse virksomheder har ofte et komplekst behov til deres radiokommunikation, så denne erfaring vil komme alle der vælger at samarbejde med Torp Telekom tilgode.

Senest leverede Torp Telekom 6 mobil radio til installation i landbrugsmaskiner til et større landbrug i Sønderjylland. 

Trådløse dataforbindelser

Torp Telekom designer en løsning med fokus på sikkerhed af dine data og som sparer den dyre kabelinstallation.

Hvad bruges trådløse dataforbindelser til?

Trådløs forbindelse er en overførsel af data uden brug af kabler udelukkende vha. Radiobølger. Er der behov for et smalbåndet link til en ubemandet facilitet tæt på din infrastruktur eller en højkapacitets forbindelse med høj driftssikkerhed til en produktionsfacilitet 20 kilometer fra din infrastruktur.

Fordele ved trådløse dataforbindelser:

Meget viden og data er i dag lagret og overført via digital data. Derfor er beskyttelse af din data vigtig. Specielt hvis data skal krydse 3’ parts ejendom.

En trådløs dataforbindelse er ingen undtagelse. Torp Telekom kan levere en sikker og dokumenteret forbindelse i for eksempel AES256.

En ting er datasikkerhed, noget andet er driftsikkerhed. Nedbrud i din datakommunikation kan betyde produktionsstop, forsinkelser, uproduktive medarbejder, etc.

Torp Telekom har viden om og kompetencer til at beregne driftsstabiliteten på din forbindelse. Dette er vigtigt at dokumentere i et design af trådløse datalinks således at de rigtige tiltag kan tages inden du oplever en dårligt designet forbindelse, i form af udfald og driftsforstyrrelser.

En trådløs dataforbindelse er desuden kendetegnet ved at den muliggør tilvejebringelse af netværk hvor det ellers ville have været umuligt at ligge kabel p.g.a afstand eller terrænets beskaffenhed.

Trådløse dataforbindelser kan kobles direkte på dit eksisterende netværk, fiber kabel eller måske A-DSL.

Torp Telekom kan designe den forbindelse du skal bruge.

 • Etablering af internet til WiFi
 • Forbindelser til vejrstationer, pumpestationer etc.
 • Forbindelse til lagerhaller eller fjern kontorer

Erfaring og eksempler på løsninger:

Kim Torp Hansen har designet og installeret en mængde af trådløs dataforbindelse installationer indenfor mange forskellige brancher med stor grad af variation i kompleksitet. Kim Torp Hansen har været involveret i design og projektering af flere trådløse dataforbindelser i offshore sektoren, men har du brug for en mindre løsning på for eksempel hjemmekontoret eller campingpladsen er det også en opgave som kan løses. Ingen opgave er for stor eller lille for Torp Telekom

Trådløs telemetri

Torp Telekom tilbyder en bred vifte indenfor telemetri løsninger til trådløs overførsel af diverse målesignaler. kom designer en løsning med fokus på sikkerhed af dine data og som sparer den dyre kabelinstallation.

Hvad er trådløs telemetri?

Trådløs telemetri er automatisk måling og indberetning af data via et trådløst medie fra fjerntliggende steder. Fordi telemetri er automatiseret, kræver det ikke menneskelig indgriben for at gøre, hvad det gør. Dog kræver det en pålidelig forbindelse med enhederne for at teknologien kan fungere korrekt.

Fordele ved trådløs telemetri:

Telemetri løsninger kan tilpasses de fleste opgaver indenfor automation, proceskontrol, energi- og vandkontrol, maskinovervågning, fjernovervågning af temperatur, tryk m.m. Kort sagt alle de steder hvor man kan måle fysiske parametre og desuden reagere øjeblikkeligt på kritiske værdier.

  Erfaring og eksempler på løsninger:

  Senest designede og installerade Kim Torp Hansen en stor trådløs telemetri løsning i et stort vejrsystem anlæg hvor specielt dualitet og en pålidelig forbindelse imellem enhederne er i fokus.